Valokuvaaminen julkisessa tilassa

14.01.2018

Minulla oli viikonloppuna valokuvauskeikka julkisessa tilassa. Haluan kirjoittaa muutamia asioita, mitkä kannattaa ottaa huomioon kun kuvaat julkisessa tilassa. Tämän viikonlopun paikka oli Helsingin talvipuutarha. Tiesin paikan olevan suosittu paikka valokuvata, sekä muutenkin suosittu viikonlopun vierailupaikka ihan kaikille. Kannattaa siis mennä arkipäivänä, jos mahdollista, silloin vierailijoita yleensä vähemmän.  

Soitin etukäteen tietenkin, että saanko tulla kuvaamaan ja olisiko mitään mahdollista päästä tilaan ennen kuin se avataan kaikille. Puutarhaan sai kyllä mennä kuvaamaan mutta mukana ei saanut olla mitään valoja tai muita lisälaitteita. Ainoastaan kamera.  Ja ei myöskään ollut mahdollista päästä kuvaamaan ennen ovien avaamista. No, ei se mitään, sitten nämä asiat vaan piti ottaa huomioon kun suunnittelin keikkaa.

Eli mukaan siis kaikkein valovoimaisin linssi, koska kuvataan vallitsevalla valolla. Kuvasin Sigman 50mm art 1.4. Tänne olisi kannattanut ottaa mukaan myös laajempi valovoimainen linssi. (Jos omistaisin, ottaisin mukaan myös 35mm ja 14mm kiinteä polttoväliset) Paikkahan oli ihana, mutta tilaa vähän, siksi kaipasin laajempaa, mutta pärjäsin mainiosti 50mm:sellä. Mieti siis aina myös paikan tilavuutta kun mietit objektiivia. Ymmärrän tosi hyvin kyllä sen, että ei saanut olla mitään lisävarusteita, koska se olisi liikaa häirinnyt muita vierailijoita ja viennyt liikaa tilaa.

Mene paikalla hyvissä ajoin, niin että olet oven takana heti kun ovet aukeaa. Talvipuutarha aukesi lauantaina klo 12 ja saimme hyvin rauhassa kuvata n. 1 tunnin, sen jälkeen väkeä olikin aika paljon. Suunnittele erityisen hyvin etukäteen mitä kuvaat. Se nopeuttaa kuvauksia ja koska keskittyminen herpaantuu helposti kun varot kanssa ihmisiä, kuvalista auttaa. Onneksi myös lauantain muut puutarhan vierailijat olivat hyvin ymmärtäväisiä ja malttavaisia meidän kanssa. Sekä myös minun mallit tiesivät etukäteen, että siellä on muitakin, mutta kuvataan maltilla ja annetaan muillekin tilaa. Eli huomaavaisella asenteella ja maltilla pääse pitkälle :) 

Kuvauskeikka oli joka tapauksessa hyvin onnistunut ja suosittelen paikkaa toki muillekin kuvauslokaatioksi. Ottaa vaan huomioon nämä asiat. Ja talvipuutarha on hyvin ihana paikka vierailla vaikka muuten vaan. Jos sinulla on kysyttäävä näistä kuvista tai haluat lisää tietoa kuvauslokaatiosta kerron mielelläni lisää. 

Iloista Tammikuuta!

Maarit