Valokuvaa kotona

04.12.2017

Minulle on kertynyt kotiin pientä rekvisiittaa. Ne eivät ole pelkästään rekvisiittana kotona, osa on ihan tavaroita mitä käytän kotona tai ne on esillä koristeena. Kuitenkin sellaisia rustiikkisia esineitä, joissa on kivoja pintoja. Ja kyllä täytyy myöntää, että varsinkin kirppareilta lähtee kotiin tavaraa, joista olen ajatellut pelkästään, että tuo näyttää kivalta kuvassa.  

Kun ulkona sataa vettä ja on pimeää on kivaa kotona tehdä pieni kuvausprokkis. Nyt joulun aikaan kuvien teema on jouluista ja siihen minulla löytyy paljon rekvisiittaa :D. Kasaan kuvaan liittyvää rekvisiittaa olohuoneen pöydälle ja alan rakentamaan kuvaa.

Tälläisia omia pikku kuvausprokkiksia kannattaa tehdä. Saat ihan rauhassa harjoitella sommittelua ja valon suuntaa, kokeilla miten eri kuvakulmat ja polttovälit toimii. Kuvasin nämä kuvat minun Canon 5D Mark III ja 50mm 1.2 objektiivilla ISO 160. Kuvasin nämä aika isolla aukoilla, että saan toivotun syväterävyyden. Mutta minusta näiden kuvien herkku on kuvankäsittely. 

Kuvaisin nämä kuvat mieluiten luonnonvalolla ja refleillä mutta kello puoli kuusi joulukuussa on PIMEÄ :D  joten minulla on lainassa ledvalo-paneeli. Led-paneeli on hyvin kätevä valonlähde. Siinä on säädettävä värilämpötila ja teho. Led-paneeli on erittäin helppo liikuttaa ja vaihtaa valon tulosuuntaa. Valoa suunnatessa kannattaa miettiä miten se vaikuttaa kuvan esineiden ja asioiden tekstuuriin ja millaiset varjot ja valot se tekee kuvaan. 

Näiden kuvien käsittelyssä ei ole montaakaan vaihetta.. Photoshopin Camera Raw:ssa lisään reilusti kontrastia, lasken vähän mustia ja harmaita sävyjä ja tärkein, laitan reilusti Clarityä. Photoshopissa olen näihin kuviin lisännyt vielä värihaulla Kodakin filtterin ja terävöittänyt/tuonnut lisää tekstuuria joihinkin kohtiin high passilla. Kysy rohkeasti, jos haluat tietää jostain kuvasta vielä ihan tarkat infot, kerron mielelläni lisää.   

Valokuvaa sinäkin Joulun herkkuja ja tee omia asetelmia ja sommitelmia. 

Herkullista Joulun odotusta! 

Maarit