Seurasaari, Helsingin helmi

19.11.2017

Helsingissä sijaitseva Seurasaari on yksi lemppari paikkojani, kun haluan kuvata pikkulintuja tai oravia ja asuu siellä myös kettu. Seurasaari on muutenkin oivallinen kuvauspaikka, jos haluaa kuviin luontoa ja upeita vanhoja rakennuksia. Seurasaari on tosi suosittu paikka ja siellä vierailee tosi paljon ihmisiä. Siksi itse suosin aikoja jolloin ihmisiä ei ole niin paljon. Tosi aikaisia aamuja tai myöhäisiä iltoja ja mielummin arkipäivää kuin viikonloppua. Nyt kävin siellä lauantai aamuna noin yhdeksän aikaan, se ei ole kovin aikainen mutta ilma oli sateinen ja paikalla oli vain muutamia lenkkeilijöitä ja muita kuvaajia.

Canonin L sarjan objektiivit ovat siitä hyviä, että ovat sääsuojattuja, joten pieni tihkusade ei haittaa. En tietenkään halua kameraani tai objektiiveja altistaa kosteudella mitenkään paljoa, mutta en jätä kuvaamatta jos pikkusen tihuttaa. Ja joka kerta hommaan samantein hankkimaani objektiiviin protectorin, joka suojaa varsinaista linssin pintaa lialta ja naarmuilta. Sellainen kannattaa jokaiseen linssiin hommata, se on edullinen vaihtaa, verrattuna siihen että joutuisit uusimaan koko objektiivin. 

Pakkaan siis kameralaukun lisäksi mukaan pähkinöitä ja siemeniä ja lähden Seurasaareen. Joskus lintuja on ihan hurjasti ja ne ovat nälkäisiä, tällä kertaa pikkulintuja on harvakseltaan, mutta sain kuitenkin houkuteltua niitä syömään. Kamerassa on kiinni 24-105mm. Kuvaan aukolla f4 ja suljinaika 1/200 iso 400.  

Pikkulinnut pyrähtelevät kädelleni ja kamera pitää olla valmiina koko ajan, että saan napattua kuvan. Kuvia tulee aina aika paljon, osassa lintu on jo lähdössä pois tai juuri laskeutumassa kädelleni, jolloin kuvaan saa linnun siivet auki. Mutta laukauksia tulee paljon, että myös tarkennus osuu oikein. 

Oravat ovat vähän rohkeampia, toki hekin kiertävät ja pohtivat mitä kautta pähkinän saisi. Kannattaa varata aikaa kun menet Seurasaaseen kuvaamaan lintuja ja oravia. Sen lisäksi, että oravat rohkaistuvat mitä pidempään olet heidän seurassa, on myös tosi kivaa seurata niiden touhua ja ne kyllä uskaltavat tulla ottamaan kädestä pähkinää kun maltat hetken.