Paras kamera on se joka on mukana.

15.11.2017

Joskus ajattelin, että otan kameran mukaan vain silloin kun olen tunteja suunnitellut kuvaa ja miettinyt tarkkaan mitä kuvaan. Toki näin teen nykyäänkin. Mutta mahtavaa on ottaa kameran vain kaulalle ja lähteä ulos. 

Tänään, niin kuin monena aamuna lähden ulos koirani kanssa ja otin kameran mukaan. Marraskuinen aamu, valoa on vähän, aurinko ei ihan vielä ole edes noussut. Aamuvalo on yksi ihan kauneimmista valoista ja suosin sitä aina kun mahdollista. Marraskuussa on helppo herätä aamuvaloon, kun aurinko nousee niin myöhään, mutta kesällä saakin sitten herätä hurjan aikaisin. Mutta lupaan, että aikaisin herääminen on sen arvoista :) 

Luonnossa on niin paljon kuvattavaa, erilaisia pintoja, värejä ja yksityiskohtia. Kuvaaminen ei varmasti lopu ja tämä on vallan mainio tapa myös aloittelevalle kuvaajalle, jos mietit mitä sitä kuvaisi. Lähde ulos ja kuvaa. 

Minun kamerani on Canon 5D mark III ja tämän aamuinen objektiivi oli 24-105mm. Valoa oli vähän, niin kuvasin f4:llä eli kaikkein suurimmalla aukolla mihin tuo objektiivi taipuu. Mutta ei haittaa, tykkään kuvata isolla aukolla, jolloin syväterävyysalue on pieni ja saan kauniin bokehin. Suljinaika taisi olla 1/160 eli vielä juuri pystyy kuvaamaan käsivaralta ja iso jopa  640. 

Nämäkin kuvat, niin kuin kaikki minun kuvat käytän photoshopin kautta. Voin jossain julkaisussa kertoa mitä teen kuville photoshopissa tai lightroomissa.

Käy kurkkaamassa lisää luontokuvia minun instagram tililläni maaritvaahteranoksa

<3 Maarit