Päiväretki Linlon saarelle

23.01.2018

Päiväretket ovat minun arkeni pelastus. Päiväretket onnistuu hyvin aikatauluttamaan viikonlopuille, juuri siitä ihanasta syystä, että täälläkin on niin paljon ihania päiväretkikohteita. Täällä tarkoitan pääkaupunkiseutua, jossa asun. Viikonlopuille jotenkin onnistuu tulemaan aika paljon ohjelmaa, mutta kun aamulla aikaisin herää ja lähtee liikenteeseen ehtii vaikka mitä. Tänä viikonloppuna minulla oli kaksi retkikohdetta. Tämä ensimmäinen oli sympaattinen Linlon saari Kirkkonummella.

Otan retkellä mukaan kamerareppuni ja vähän evästä. Kahvia ja makkaraa siinä toivossa, että saan tehdä notskin. Perille löytää helposti, kun laittaa osoitteeksi navigaattoriin linlontie ja ajaa linlontietä ihan loppuun asti ja tulee venesataman parkkipaikalle. Olin aamulla siellä ensimmäisenä, pysäköintitilaa on hyvin ainakin tähän aikaa vuodesta, jos siis olet autolla liikenteessä.

Linlon saarella on monta nuotiopaikkaa, aivan ihanilla paikoilla. Ihanat näkymät merelle ja toisille saarille. Harmikseni polttopuut olivat loppuneet jo ihan ensimmäisestä nuotiopaikasta, jossa on varasto puita varten. Mutta ehkä saarella on vaan kesällä polttopuita tarjolla. Joten, jos menet saarella tähän aikaa vuodesta ja haluat tehdä nuotion, omat puut mukaan :) 

Tämä yläpuolella oleva kuva on otettu yhdeltä nuotiopaikalta. Kamerana minun vanha tuttu, Canon 5D mark III ja objektiivina jo lemppariksi tullut Sigman 50mm art 1.4. Tässä kuvassa kamera on jalustalla, paikalla olleen retkipöydän päällä. Minusta tälle sommitelmalle tekee hyvää, että se on kuvattu yläviistosta. Kannustan sinua myös pohtimaan kuvakulmia, mitä tapahtuu kun kapuat penkille ottamaan kuvaa, tai menet maahan makaamaan, kokeilemalla oppii parhaiten. Kamera-asetuksina F3,5  1/200  ISO 160. Vaikka oli pilvistä, valoa riitti hyvin. Vaikka olen hyvin innoissani, että tännekin on saatu talvi ja lunta niin lumi tuo oman mukavan haasteensa, ettei kuva ole pelkkää vaaleaa pintaa. 

Juuri kun olin lähtemästä tästä nuotiopaikasta pois, huomasin jotain liikkuvan kaukana kahden saaren välissä. Se oli niin kaukana, että en olisi nähnyt sinne edes teleobjektiivillani. Mutta minulla oli myös mukana drone. Kerron jossain postauksessa sitten lisää dronestani. Mutta katso instagram sivuiltani profiilistani, mikä liikkui kaukana saarten välissä. Löydät minut instagramista maaritvaahteranoksa. 

Linlon saari on ehdottomasti kokemisen arvoinen päiväretki paikka ja aion mennä sinne kesällä uudestaan. Jos päätät lähteä saarelle vaikka ensi viikonloppuna, varo lumen alla olevaa jäätynyttä kalliota! Ihan hurjan liukasta. Muuten maasto on saareksi mukavan vaihtelevaa ja sopii hyvin retkikohteeksi vaikka jos et halua kävellä paljoa mutta nauttia luonnosta ja merestä. 

Iloa teille tähän viikkoon! Ja jos teillä on mitä vaan kysyttävää vastaan mielelläni esim instagramin inbox viesteihin. 

Maarit